Recipes Barbecue Pot

 

Op dit deel van de site kunt u uw recepten met de Barbecue Pot delen met andere gebruikers van de barbeceu pot. Hierbij bent u uitgenodigd om uw recepturen te delen en natuurlijk die van anderen te gebruiken! fotografie Masha Matijvic

Op dit deel van de site kunt u uw recepten met de Barbecue Pot delen met andere gebruikers van de barbeceu pot.
Hierbij bent u uitgenodigd om uw recepturen te delen en natuurlijk die van anderen te gebruiken!
fotografie Masha Matijvic

 

3 comments on “Recipes Barbecue Pot

  1. Casper on said:

    Frisse kip met pruimen

    Ingrediënten:
    2 kipfilets
    1 paprika
    1 citroen
    1 teen Knoflook
    verse gember
    1 el olijf olie
    90 gram pitloze pruimen
    peper
    zout

    Bereiding
    Snijdt de kip in kleine blokjes, kruid ze met
    peper en zout.
    Snijd de paprika en de pruimen in stukken.
    Versnipper een klein stukje gember,
    Pers de knoflook.
    Giet ongeveer een eetlepel olijfolie in de
    kookpot en draai deze zodat de olie overal
    een filmlaagje achterlaat.
    Meng alle ingrediënten in de kookpot.
    Snijdt de citroen in tweeën, knijp het ene deel
    leeg in de kookpot, dicht hem af met het
    andere deel.
    Laat het kookpotje ongeveer 15 à 25 minuten
    op de barbecue staan afhankelijk van de
    temperatuur en de afstand tot de kolen.
    Serveer de inhoud van de pot direct vanuit de
    kookpot op het bord.
    Laat de kookpot langzaam opwarmen, zet hem
    eerst wat hoger, laat hem dan langzaam zakken.

  2. Casper on said:

    Dessert van rood fruit en kwark

    Ingrediënten:
    400 gram fruit
    bijvoorbeeld
    frambozen
    bosvruchten
    bramen
    2 el water
    3 el suiker
    3 el rozijnen
    1 pak kwark
    1 sinaasappel voor de afdichting

    Bereiding:
    Snijdt zo nodig het fruit klein.
    Meng de rozijnen en het fruit met suiker en
    water in de kookpot.
    Snijd de sinaasappel in twee stukken. Pers een
    deel uit en voeg het sap toe aan de kookpot.
    Snijdt het andere deel in, zodat de sinaasappel
    de kookpot kan afdichten en door de stoom de
    smaak zich kan mengen met het andere fruit.
    Laat het geheel 5 à 10 minuten op de barbecue
    warm worden en indikken.
    Serveer het warme fruitmengsel met de kwark
    in een schaaltje. Eet smakelijk!

    Reinig de kookpot door hem de vullen met wa-
    ter en hem schoon te laten koken op barbecue.

  3. Merel on said:

    Een overheerlijk streekgerecht uit de Savoie

    500 gr. Reblochon kaas (franse kaas, is niet overal te krijgen, maar bij Pomper zeker)
    1 kilo vastkookende aardappelen
    2 uien, niet te groot
    300 gr. mager gerookte spekjes
    100 cc droge witte wijn
    200 cc creme fraiche
    kruiden: flinke portie tijm, bieslook en peterselie, liefst vers
    peper en zout

    Aardappelen schillen en 12 min. koken
    uien klein snijden en met de spekjes aanbraden, met wijn blussen
    kleingesneden kruiden toevoegen en creme fraiche
    10 min. laten pruttelen

    Aardappelen als eerst in de pot doen
    daarboven op de smurrie
    en als laatst dekaas (het is een ronde vorm)
    op het gerecht leggen (korst na boven)

    Op het vuur zetten en wachten tot de kaas moet goed gesmolten zijn en iets bruin.
    Plus minus 40 min

    Erbij een frisse sla.

Leave a Reply to Casper Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.