Op dit deel van de site kunt u uw recepten met de Barbecue Pot delen met andere gebruikers van de barbeceu pot. Hierbij bent u uitgenodigd om uw recepturen te delen en natuurlijk die van anderen te gebruiken! fotografie Masha Matijvic
Bereiding
Snijdt de kip in kleine blokjes, kruid ze met
peper en zout.
Snijd de paprika en de pruimen in stukken.
Versnipper een klein stukje gember,
Pers de knoflook.
Giet ongeveer een eetlepel olijfolie in de
kookpot en draai deze zodat de olie overal
een filmlaagje achterlaat.
Meng alle ingrediënten in de kookpot.
Snijdt de citroen in tweeën, knijp het ene deel
leeg in de kookpot, dicht hem af met het
andere deel.
Laat het kookpotje ongeveer 15 à 25 minuten
op de barbecue staan afhankelijk van de
temperatuur en de afstand tot de kolen.
Serveer de inhoud van de pot direct vanuit de
kookpot op het bord.
Laat de kookpot langzaam opwarmen, zet hem
eerst wat hoger, laat hem dan langzaam zakken.
Ingrediënten:
400 gram fruit
bijvoorbeeld
frambozen
bosvruchten
bramen
2 el water
3 el suiker
3 el rozijnen
1 pak kwark
1 sinaasappel voor de afdichting
Bereiding:
Snijdt zo nodig het fruit klein.
Meng de rozijnen en het fruit met suiker en
water in de kookpot.
Snijd de sinaasappel in twee stukken. Pers een
deel uit en voeg het sap toe aan de kookpot.
Snijdt het andere deel in, zodat de sinaasappel
de kookpot kan afdichten en door de stoom de
smaak zich kan mengen met het andere fruit.
Laat het geheel 5 à 10 minuten op de barbecue
warm worden en indikken.
Serveer het warme fruitmengsel met de kwark
in een schaaltje. Eet smakelijk!
Reinig de kookpot door hem de vullen met wa-
ter en hem schoon te laten koken op barbecue.
500 gr. Reblochon kaas (franse kaas, is niet overal te krijgen, maar bij Pomper zeker)
1 kilo vastkookende aardappelen
2 uien, niet te groot
300 gr. mager gerookte spekjes
100 cc droge witte wijn
200 cc creme fraiche
kruiden: flinke portie tijm, bieslook en peterselie, liefst vers
peper en zout
Aardappelen schillen en 12 min. koken
uien klein snijden en met de spekjes aanbraden, met wijn blussen
kleingesneden kruiden toevoegen en creme fraiche
10 min. laten pruttelen
Aardappelen als eerst in de pot doen
daarboven op de smurrie
en als laatst dekaas (het is een ronde vorm)
op het gerecht leggen (korst na boven)
Op het vuur zetten en wachten tot de kaas moet goed gesmolten zijn en iets bruin.
Plus minus 40 min
Frisse kip met pruimen
Ingrediënten:
2 kipfilets
1 paprika
1 citroen
1 teen Knoflook
verse gember
1 el olijf olie
90 gram pitloze pruimen
peper
zout
Bereiding
Snijdt de kip in kleine blokjes, kruid ze met
peper en zout.
Snijd de paprika en de pruimen in stukken.
Versnipper een klein stukje gember,
Pers de knoflook.
Giet ongeveer een eetlepel olijfolie in de
kookpot en draai deze zodat de olie overal
een filmlaagje achterlaat.
Meng alle ingrediënten in de kookpot.
Snijdt de citroen in tweeën, knijp het ene deel
leeg in de kookpot, dicht hem af met het
andere deel.
Laat het kookpotje ongeveer 15 à 25 minuten
op de barbecue staan afhankelijk van de
temperatuur en de afstand tot de kolen.
Serveer de inhoud van de pot direct vanuit de
kookpot op het bord.
Laat de kookpot langzaam opwarmen, zet hem
eerst wat hoger, laat hem dan langzaam zakken.
Dessert van rood fruit en kwark
Ingrediënten:
400 gram fruit
bijvoorbeeld
frambozen
bosvruchten
bramen
2 el water
3 el suiker
3 el rozijnen
1 pak kwark
1 sinaasappel voor de afdichting
Bereiding:
Snijdt zo nodig het fruit klein.
Meng de rozijnen en het fruit met suiker en
water in de kookpot.
Snijd de sinaasappel in twee stukken. Pers een
deel uit en voeg het sap toe aan de kookpot.
Snijdt het andere deel in, zodat de sinaasappel
de kookpot kan afdichten en door de stoom de
smaak zich kan mengen met het andere fruit.
Laat het geheel 5 à 10 minuten op de barbecue
warm worden en indikken.
Serveer het warme fruitmengsel met de kwark
in een schaaltje. Eet smakelijk!
Reinig de kookpot door hem de vullen met wa-
ter en hem schoon te laten koken op barbecue.
Een overheerlijk streekgerecht uit de Savoie
500 gr. Reblochon kaas (franse kaas, is niet overal te krijgen, maar bij Pomper zeker)
1 kilo vastkookende aardappelen
2 uien, niet te groot
300 gr. mager gerookte spekjes
100 cc droge witte wijn
200 cc creme fraiche
kruiden: flinke portie tijm, bieslook en peterselie, liefst vers
peper en zout
Aardappelen schillen en 12 min. koken
uien klein snijden en met de spekjes aanbraden, met wijn blussen
kleingesneden kruiden toevoegen en creme fraiche
10 min. laten pruttelen
Aardappelen als eerst in de pot doen
daarboven op de smurrie
en als laatst dekaas (het is een ronde vorm)
op het gerecht leggen (korst na boven)
Op het vuur zetten en wachten tot de kaas moet goed gesmolten zijn en iets bruin.
Plus minus 40 min
Erbij een frisse sla.