Barbecue Pot detail

Barbecue Pot detail

De barbecue pot is ontstaan uit de Guvec, een Turkse traditionele bereidingswijze. Een aardewerken schaal wordt gevuld met vlees en groentes en afgedicht met deeg en in de kolen van het vuur gegaard.
Mijn interesse werd gewekt door het functioneel gebruik maken van ingrediënten en het koken met open vuur.
Deze bereidingswijze heb ik vertaald in de Barbecue pot.
Een pot die gevuld met ingrediënten afgedicht met een smaak makend ingrediënt op de barbecue geplaatst kan worden, daarnaast kan hij in de oven en zelf op een vlam verdeler op het gasfornuis.
Door het afdichten met bijvoorbeeld een halve citroen ontstaat een stoom cabine, door de stoom vermengd de smaak van de citroen in het gerecht.
De barbecue pot komt met twee recepten en via het blog bbq pot kunt u als gebruiker recepten toevoegen, maar natuurlijk ook gebruiken!
Materiaal: keramiek
Afmeting 23 bij 28 cm
fotografie Anton Snijder

Both comments and trackbacks are currently closed.

Comments are closed.